ARTE-Talk: Slovenija med vrsticami

Udeleženci: Goran Vojnović, Lina Akif, Lilly Schlagnitweit 

Moderatorka: Romy Straßenburg 

Povzetek: Filmski pogovor o literaturi in identiteti od Alp do Jadrana. 

Z igralko in umetnico Lino Akif, pisateljem Goranom Vojnovićem ("18 kilometrov do Ljubljane") in avtorico filma Lilly Schlagnitweit, ki je za dokumentarni film ARTE "Slovenija med vrsticami" prepotovala slovensko literarno in kulturno sceno. 

Moderatorka: Romy Straßenburg (ARTE TWIST)

Film "Slovenija med vrsticami" avtorjev Lilly Schlagnitweit in Hannesa Rossacherja (ARTE/ZDF 2023, 52 min.) bo na sporedu ARTE 18. oktobra, do konca leta pa bo predvajan v Mediatoteki ARTE.

Lina Akif

Lina Akif, rojena leta 1995 v Mariboru, je študirala na Akademiji za gledališče, radio in televizijo v Ljubljani. Je igralka in performerka. Leta 2022 je prejela Borštnikovo nagrado za mlado igralko.

Lilly Schlagnitweit

Lilly Schlagnitweit, rojena leta 1994 v Münchnu, je študirala kulturologijo in socialno antropologijo. V berlinski produkcijski hiši Kobalt kot režiserka in avtorica nadzira kulturne dokumentarce in je urednica revije "Tracks East".

Romy Straßenburg

Romy Straßenburg, rojena leta 1983 v Vzhodnem Berlinu, od leta 2008 živi v Parizu in dela kot novinarka za različne medije. Je voditeljica tedenske kulturne revije TWIST na televiziji ARTE.

Nazaj na vrh