Mojstri samozaložništva : Kako to narediti bogu za hrbtom?

Udeleženci: Sara Belin, Zoe Ashwood

Moderator: Noah Charney


Povzetek:

Udeleženci okrogle mize bodo razpravljali o novem pojavu – o avtorjih, ki svoja dela izdajajo v svojem drugem jeziku na trgu, s katerim komunicirajo prek spleta.

Opis:

Na okrogli mizi se bosta srečali dve slovenski pisateljici ljubezenskih romanov, ki pišeta v nemščini in angleščini ter svoja dela izdajata v samozaložbi na nemškem in ameriškem trgu. Pogovor bo tekel o njunem pisanju, trženju in promocijskih pristopih ter se dotaknil vprašanj, zakaj avtorji z ustreznimi marketinškimi veščinami potrebujejo – oziroma zakaj ne potrebujejo – založnika in kako uspeti na trgu, ki je daleč od njihovega prebivališča.


Sara Belin je rojena v Ljubljani, kjer je študirala klavir in solopetje. Nato je delala kot sopranistka v Nemčiji. Leta 2010 je pri Založbi Sanje izšel njen prvenec December Moon. Leta 2018 se je njen roman The Millionaire's Game uvrstil na četrto mesto na skupni lestvici uspešnic nemškega Amazona. Nedavno je izdala trilogijo erotičnih romanov Rockstar Crush. V zadnjem letu se je lotila tudi pisanja dveh dramskih iger, ki bosta uprizorjeni v nemških gledališčih, trenutno pa pripravlja tudi nov roman.


Zoe Ashwood (1987) je pisateljica in prevajalka. Leta 2019 je začela objavljati svoje romane na Amazonovi samozaložniški platformi. Napisala je več priljubljenih fantazijskih in paranormalnih romantičnih serij. Od leta 2021 deluje izključno kot avtorica in samozaložnica. Njeni romani vključujejo Tempted (2020), Cursed in Love (2021) in Her Orc King (2022).

Noah Charney je mednarodno najbolje prodajan avtor več kot dvajsetih knjig, prevedenih v štirinajst jezikov, med njimi sta tudi knjigi The Collector of Lives: Giorgio Vasari and the Invention of Art, ki je bila leta 2017 nominirana za Pulitzerjevo nagrado za biografijo, in Museum of Lost Art, ki se je leta 2018 uvrstila med finalistke za nagrado Digital Book World Award. Pogosto piše o Sloveniji in predstavlja tisto, kar je sam imenoval »najboljša država na svetu«, v videoposnetkih, podkastih in knjigah.

Nazaj na vrh